Det er få mennesker, som kan sige, at de har skrevet, illustreret og selv udgivet en bog. Men det kan 20-årige Christian La Cour, som til daglig studerer på Sputnik STU København. Her fortæller han om, hvad det betyder for ham at være kreativ og hvor han henter sin inspiration fra.

Christian har tegnet siden han gik i 4. klasse og skrevet historier siden 6. klasse. For halvandet år siden begyndte han på Sputnik STU, og her har kreativiteten fået et ekstra skub. For der er rig mulighed for kunstnerisk fordybelse og udvikling på Kunst og Designlinjen samt Musiklinjen, hvor Christian går.

Et skævt, finurligt og morsomt univers

Christian er diagnosticeret med infantil autisme. At tegne og skrive historier er for ham et frirum. Alt omkring ham forsvinder, når han sætter pennen mod papiret og fordyber sig i det kreative univers.

”Det skæve og humoristiske er vigtigt for mig. Dem, der læser mine historier, skal gerne få sig et godt grin. Jeg er særligt inspireret af Anders ’Anden’ Matthesen, når jeg skriver.”, fortæller Christian.

Det skinner igennem, når man læser Christians seneste historie ’Jarl & den hemmelige mission’. Den handler om to 13-årige drenge, Jarl og Preben, som sammen sætter sig for at bekæmpe en internettrold, der har plaget folk i flere år.

Bogens øvrige karakterer har alskens underfundige navne såsom Gretha Syltespark, Niels Yoghurtmaske og Dumme Lise Ni Erfinif. Har man læst Anders Matthesens humoristiske børnebog ’Ternet Ninja’ eller set animationsfilmen, er det ikke svært at spotte, hvor Christian henter sin inspiration fra.

Bogdebut

I juli måned i år fik Christian sin skønlitterære bogdebut da han selvudgav ’Jarl & den hemmelige mission’. Bogens illustrationer har han også selv tegnet.

”Det gør mig glad og stolt, at jeg har udgivet min egen bog”, fortæller Christian.

Bogen er udkommet i et lille oplag, som det kun er Christians familie og venner, der indtil videre har fået fornøjelsen af at læse.

”En eller anden dag vil jeg gerne udgive en bog til offentligheden. Men jeg vil gerne udvikle mine skriveevner endnu mere inden da.”, siger Christian.

Her ses et udpluk af illustrationer fra ‘Jarl & den hemmelige mission’, alle tegnet af Christian selv.

Udvikling på flere fronter

Sideløbende med at der er kommet fart på skriverierne, har Christian også udviklet sig på andre fronter i den tid, han har gået på Sputnik STU. Det har hans kontaktunderviser, Camilla Pettersson, været vidne til:

”Christian er blevet dygtigere til at tegne og skrive, og er også begyndt at skrive sine egne sangtekster, for han spiller nemlig også guitar. Samtidig er han blevet bedre til at kommunikere og han tør også mere i forhold til det sociale.”

Efter STU-livet drømmer Christian om at arbejde videre med sin skrivetekniske kunnen, og han har allerede nu en opfølger på vej til sin første udgivelse. Endnu en gang er det Jarl og Preben, som agerer heltefigurer mod onde kræfter, som i toeren består af en dukke og en tryllekunstner, og så afslører vi ikke mere…

Læs om Kunst og Designlinjen på Sputnik STU København

Kig ind i bogens univers

Vi bringer her bagsideteksten på Christians bog ‘Jarl og den hemmelige mission’:

I flere år har folk været plaget af denne internettrold. De har ikke formået at slå til, men nu skal legen stoppe! Nu skal de sidste brikker sættes på plads, og Jarl skal få sat en stopper for de problemer, der plager ham, hans ven Preben og alle de andre.

Historien er fyldt med skaldede sigøjnere med bambuspinde og skumfiduser, masser af småkager, et par museumstumper, en bankrådgiver og en enkelt internettrold, der vejer 1998 kilo.

Læs bogen, og find ud af, om det lykkes Jarl og Preben at få internettrolden ned med nakken.

Læs om Sputnik STU København