Esportlinjen er for dig, der har interesse for gaming og som gerne vil være en del af et fællesskab, hvor du sammen med dine medstuderende udvikler dig til en god holdkammerat og en bedre gamer.
Undervisningen sker i vores esportslokale, hvor vi samarbejder om at lægge strategier, uddele roller og ansvar, analysere og evaluere vores spil igennem en konstruktiv feedback kultur.
I undervisningen vil du få viden om kommunikation, rolleforståelse, kost, søvn og motion. Esportlinjen handler nemlig om mere end gaming; sideløbende med at vi arbejder med strategi og analyse af egne games, arbejder vi med, at du udvikler personlige og sociale kompetencer, der kan videreføres udenfor esportslinjen.
DIN FAGLIGE UDVIKLING
- Strategi og analyse. Du lærer at arbejde med planlægning, indgå og udføre aftaler samt at give og modtage feedback.
- Mekaniske færdigheder og spilforståelse. Du indgår, sammen med dine medstuderende, i et læringsmiljø, hvor du får mulighed for at udvikle dine tekniske færdigheder inden for spil som f.eks. Counter Strike, League of Legends og Rocket League.
- Giv og modtag feedback. Du lærer, hvordan du kan blive bedre til at give og modtage konstruktiv feedback.
Vi tilbyder desuden mulighed for at blive en aktiv del af undervisningen som medunderviser. Her får du mulighed for at tilegne dig en certificering som esport-coach hos DGI.
Herudover vil der være arbejds- og uddannelseslivskurser og mulighed for praktik og virksomhedsbesøg.
DIN SOCIALE OG PERSONLIGE UDVIKLING
- Selvregulering og strategier: På esportlinjen får du redskaber og tilegner dig strategier, som kan hjælpe dig med at forstå dig selv. Her kan du lære, hvad der giver og tager energi, og hvordan du kan forstå og håndtere stressede situationer. Det vil give dig kompetencer, som også rækker udover esport.
- Samtaleteknikker: du vil få strategier til, hvordan man kan tale med fremmede om dagligdags emner.
- Kommunikation: For at få succes både i og udenfor esport er det vigtigt, at man kommunikerer korrekt og præcist.
- Samarbejde og rolleforståelse: Når man gamer, er det vigtigt at have forståelse for sin rolle og lyst til at samarbejde. Roller er både in-game roller og team-roller. Har du en ”in-game leader” i dig, og vil du gerne blive klogere på at lede et hold, så har du muligheden for, at dette kan afprøves, og du kan få styrket dine lederevner i praksis.
- Trivsel og helbred: Vi har fokus på fysisk og mental trivsel på esportlinjen, herunder kost, søvn og motion. Det er en central del af at dygtiggøre sig inden for esport, men det giver også mentalt og fysisk overskud, som har indflydelse på resten af vores hverdag.
- Fællesskab: Esport handler i høj grad om fællesskab og sammenhold. På linjen vil der være social gaming-dage, ture ud af huset og aktiviteter, der gør, at du bliver en del af et hold. Du lærer også om, hvordan du og dine medstuderende støtter hinanden.
MODULBESKRIVELSE: FORÅR 2024
- Gaming – myter og fordomme
eks. ved at: Gennemgå temaer (myter) omkring gaming. Hvordan er en gamer usund eller kan man godt være sund og gamer samtidig? - Gaming, erhvervsliv og uddannelse
eks. ved at: Få indblik i, hvordan man også kan bruge sine færdigheder fra e-sport ind i et arbejdsliv eller uddannelsesliv. - Gaming og fritidsliv
eks. ved at: Få indblik i hvordan man med en fælles interesse for e-Sport kan skabe og opretholde venskaber i sin fritid. Hvor- og hvordan kan man mødes med andre e-Sports interesserede? - Gruppedynamik, roller og kommunikation
eks. ved at: I samarbejde øve rollefordeling, ansvarsområder og forventninger til hinanden, både før game, in game og ved efterfølgende analyse af game. - Biologiske faktorer der har indflydelse på præstation, trivsel og energiniveau
eks. ved at: Modtage undervisning om døgnrytme, kost og motion.