Esportlinjen er for dig, der har interesse for gaming og som gerne vil være en del af et fællesskab, hvor du sammen med dine medstuderende udvikler dig til en god holdkammerat og en bedre gamer.
Undervisningen sker i vores esportslokale, hvor vi samarbejder om at lægge strategier, uddele roller og ansvar, analysere og evaluere vores spil igennem en konstruktiv feedback kultur.
I undervisningen vil du få viden om kommunikation, rolleforståelse, kost, søvn og motion. Esportlinjen handler nemlig om mere end gaming; sideløbende med at vi arbejder med strategi og analyse af egne games, arbejder vi med, at du udvikler personlige og sociale kompetencer, der kan videreføres udenfor esportslinjen.
DIN FAGLIGE UDVIKLING
- Teknik: At øve forskellige manøvrer for at blive bedre til spil. Der bliver blandt andet benyttet træningssimulationer som Refrag i Counter Strike.
- Strategi: Vi arbejder med at planlægge forskellige overordnede strategier, for i samarbejde at kunne udføre de detaljerede taktikker som et hold.Koncentration: Du træner din vedholdenhed, men også muligheden for at lære dit eget behov for pauser.På esportslinjen arbejder vi med at give og modtage feedback for at understøtte en udviklende og struktureret undervisning. Dette gøres ved studerende-studerende feedback, feedbackværktøj og underviserguidet feedback. Dette har til formål at træne dig i at kunne give og modtage konstruktiv feedback.
DIN SOCIALE OG PERSONLIGE UDVIKLING
- Selvregulering og strategier: På esportlinjen arbejder vi med redskaber og strategier, som kan virke psykoedukativt. Der arbejdes i særdeleshed med begrebet ”tilt”, som er en tæt på uundgåelig faktor i esport. Du lærer, hvad der giver og tager energi, og hvordan du kan forstå og håndtere stressede situationer. Formålet er at du udvikler kompetencer, som også rækker udover esport.
- Kommunikation: For at få succes både i og udenfor esport er det vigtigt, at vi kommunikerer korrekt og præcist.
- Samarbejde og rolleforståelse: Når vi gamer, er det vigtigt at have forståelse for vores rolle, ansvarsområder og lysten til at samarbejde. Du vil også få mulighed for at arbejde med lederkompetencer som ”in-game leader”.
- Trivsel og helbred: Vi har fokus på fysisk og mental trivsel på esportlinjen, herunder kost, søvn og motion. Det er en central del af at dygtiggøre sig inden for esport, men det giver også mentalt og fysisk overskud, som har indflydelse på resten af vores hverdag.
- Fællesskab: Esport handler i høj grad om fællesskab og sammenhold. På linjen vil der være social gaming-dage, ture ud af huset og aktiviteter, der tilstræber følelsen af et tilhørsforhold på linjen.
MODULBESKRIVELSE: EFTERÅR 2025
I det kommende modul fokuserer vi på
- de tekniske færdigheder
- de sociale aspekter af gaming
- esports-kultur
- digital dannelse.
Vi vil blandt andet komme omkring myter og fordomme, gaming og fritidsliv, gruppedynamik, roller og kommunikation, biologiske faktorer og præstation, gaming, erhvervsliv og uddannelse.
Sigtet med undervisningen bliver at nedbryde stigma og stereotype opfattelser af gaming. Vi ønsker at give de studerende et sprog for og en oplevelse af, at deres kompetencer er anvendelige i beskæftigelse og uddannelse.
Samarbejde og turneringer
I samarbejde med EsportDanmark og Aalborg Universitet, vil esportslinjen i 2025 deltage i turneringer i både League Of Legends og CounterStrike2. Her vil de studerende gøre brug af de tematikker og strategier og kommunikative redskaber som de har været undervist i, i løbet af skoleåret.