I samarbejde med TRUEMAX, Copenhagen Academy of Digital Arts afsøger vi i øjeblikket mulighederne for at starte en virksomhedsrettet 3D-visualiseruddannelse for unge med særlige behov. En uddannelse, som tilgodeser såvel de unge som arbejdsmarkedet.

En særlig gruppe unge

Hos den velrenommerede 3D- og animationsskole i København, TRUEMAX Copenhagen Academy of Digital Arts, er man i løbet af de seneste år blevet opmærksomme på en gruppe unge med nogle særlige kompetencer.

Rektor Bo Christiansen fortæller: ”Det er unge, som alle er enormt kvalificerede til at arbejde i 3D- og visualiseringsbranchen, men som grundet deres diagnosemæssige udfordringer ikke trives i det normale undervisningstilbud.”

Den slags unge har vi indgående kendskab til på Sputnik STU, hvor mange af vores studerende med diagnoser inden for autismespektret har særlig interesse og talent for IT.

Tværfagligt samarbejde

På den baggrund har vi indledt et tværfagligt samarbejde med Truemax som skal kortlægge mulighederne for at skabe en 2-årig 3D-visualiseruddannelse for unge med særlige behov.

Uddannelsen har fokus på at udvikle de unges faglige såvel som personlige og sociale kompetencer gennem blandt andet praktikforløb, en socialpædagogisk mentorstøtte og et stærkt samarbejde med erhvervslivet.

”Vi ønsker at skabe et uddannelsestilbud, som vi synes mangler, og som såvel de unge som arbejdsmarkedet kan vinde på”, fortæller Carsten Gylling, områdechef for Sputnik STU.

Relevans for arbejdsmarkedet

Den digitale visuelle industri i såvel Danmark som udlandet oplever vækst, dette gælder ikke mindst inden for området 3D visualisering.

Andre eksisterende 3D-uddannelser lægger i høj grad vægt på at uddanne til opgaver, der indeholder kreative og innovative elementer. Den uddannelse, som Sputnik og TRUEMAX har i sinde at skabe, kan bl.a. bidrage til at fastholde de mange arbejdsopgaver af repetitiv karakter, som findes i den digitale visuelle industri, og som ellers ofte bliver outsourcet til andre lande.

Uddannelsen er med andre ord den rette kombination af ungemålgruppens talent, kompetencer og interesser – samtidig med at den opfylder et reelt behov i en industri, som tørster efter nye talenter.

Virksomheder, der rekrutterer unge fra 3D visualiser-uddannelsen vil, udover at tilbyde udsatte unge en adgang til arbejdsmarkedet, også på kvalificeret vis få løst opgaver, der ellers ofte ikke er ressourcer til at løse in-house.

Pilotperiode

I første omgang søger vi fondsmidler til at kunne søsætte uddannelsen hen over en 3-årig pilotperiode. Herefter skal uddannelsens finansieringsgrundlag gerne hentes fra kommuner, som ser værdi i at visitere unge til uddannelsen.​

  • Ønsker I som kommune at høre mere om projektet, kontakt da områdechef for Sputnik STU Carsten Gylling, 28 60 26 69​

I uge 39 afholdte vi en workshopbaseret undervisningsuge hos Truemax med 8 unge fra Sputnik STU. Dette med henblik på at kvalificere projektet gennem afprøvning af undervisningsformer og -metoder. Se videoen herunder, hvor Malthe fra Sputnik STU København fortæller om sine oplevelser fra workshop-ugen.​

Vi leder efter virksomhedspartnere…​

​Vi vil gerne knytte et antal virksomhedspartnere tæt til uddannelsen. Dette for at sikre, at den studerende får det bedst mulige afsæt for en fremtidig karriere i erhvervslivet efter endt uddannelse.

Arbejder din virksomhed med 3D-visualisering, og er I interesseret i at hjælpe udsatte unge med at skabe tilknytning til arbejdsmarkedet?

Så tager vi meget gerne en uforpligtende snak med dig.

Kontakt

Rektor, Truemax Academy, Bo Christiansen
​40 20 89 01, bo@truemax.com