Generel info om Sputnik Stu Hillerød

Her på siden kan du finde generelle informationer om Sputnik Stu Hillerød.

Antal studerende og gruppestørrelser​

Sputnik Stu Hillerød har ca. 90-95 studerende.

De studerende indgår i forskellige gruppestørrelser i løbet af deres ugentlige skema. Der kan være fra ca. 5 til 15 unge på et hold med mulighed for individuelle aftaler. For unge, der har behov for skærmning i perioder, tilbyder vi det.

Normeringen kan variere, men er som udgangspunkt én underviser til fem studerende.

Se målgruppen for vores tilbud

Undervisningstid og lukkeuger

Alle studerende får et individuelt skema. Se et eksempel på et skema her. ​

Hver dag begynder på samme måde, nemlig:

  • Kl. 8.00: stu’en åbner
  • Kl. 8.30: Mulighed for morgenmad
  • Kl. 8.45-9.00: Individuelle aftaler
  • Kl. 9.00-9.15: Morgenmøde på linjen hvor dagens indhold og forløb gennemgåes
  • Kl. 9.15: Undervisningen begynder og varer senest til kl. 14.15.

Hver anden torsdag har de unge mulighed for at deltage i klub fra 14.30-18.

Fysiske rammer

Sputnik Stu Hillerød strækker sig over i alt 4 bygninger. Vi råder over lokaler af forskellige størrelser med plads til større og mindre undervisningshold. Indretningen tager også hensyn til, at de studerende kan have behov for at trække sig tilbage fra tid til anden. Hver af vores seks linjefag har deres egen afdeling, som er indrettet efter den enkelte linjes behov.

Vi har et kantineområde, som vi bruger som fællesareal for de studerende. Her tilbyder vi morgenmad og vi spiser frokost sammen hver dag. I forlængelse af kantinen har vi en terrasse, hvor vi spiser frokost, holder pause og hygger os sammen, når vejret tillader det.

Vi har desuden vores egen biografsal, musiklokale og rollespilsrum, som vi benytter til fælles sociale aktiviteter, der understøtter ungdomslivet på stu’en.

Vi har grønne områder tæt på, som vi benytter: Slotssøen kan nås til fods på 7 minutter og Frederiksborg Slotshave ligger 17 minutters gågang væk.

Handicaptilgængelighed

Stu’en er indrettet med handicaptoilet og gode adgangsforhold. Der er elevator-adgang til de fleste af vores faciliteter, ligesom der er mulighed for handicapparkering.

Stu’en har desværre ikke mulighed for at modtage unge med meget svære fysiske funktionsnedsættelser og plejebehov.

Transportforbindelser

​Sputnik Stu ligger godt placeret i forhold til offentlige transportforbindelser: det tager kun 7 minutter at gå til Hillerød Station, hvorfra der kører S-tog, lokaltog og busser med forbindelse til resten af Københavnsområdet.

Kørselsordning

Sputnik Stu Hillerød har ikke mulighed for at tilbyde kørselsordning.

Sund mad – sammen med andre

En vigtig del af det at gå på et studie og at være på en arbejdsplads foregår i kantinen. På Sputnik Stu spiser studerende og undervisere derfor morgenmad og frokost sammen. Der er også mulighed for at spise i mindre grupper, hvis man har behov for det. Måltiderne koster ikke noget for de studerende.

Der er morgenmad og sund og lækker varm mad hver dag til frokost. Maden tager hensyn til, at de studerende ofte kan have sansemæssige forstyrrelser i forhold til mad. ​

Vi har vores eget faste køkkenpersonale​, De studerende har mulighed for at komme i intern praktik i køkkenet og lære om hygiejne og madlavning.

Klub

Hver anden uge er der klub. Det er frivilligt, om man vil deltage, og man bestemmer selv fra gang til gang.

Klubben kan både foregå på skolen, hvor man spiller spil sammen eller f.eks. laver en bordfodboldturnering. Det kan også være uden for skolen, f.eks. bueskydning, biograf, museumsbesøg eller lignende. Det er en mulighed for at være sammen med de andre studerende uden fokus på skolearbejdet. Vi slutter klubben af med at spise sammen.

Tidligere studerende er også velkomne i klub, og vi har flere som benytter sig af det sociale tilbud længe efter de er holdt op på stu’en.