Særligt Tilrettelagt Beskæftigelse (STB) er for dig, der er mellem 18 og 30 år og har særlige behov. Formålet er at forbedre din jobparathed og dine jobmuligheder og bygge bro til arbejdsmarkedet. Vi tilbyder STB-forløb som en del af Sputnik Stu Hillerød.
Sådan foregår STB
Sputniks STB er en håndholdt og helhedsorienteret indsats, der udover praktik består af individuelle samtaler, ungenetværk, kurser og en understøttende indsats mhp. et aktivt fritidsliv.
Læs mere om de enkelte delelementer herunder.
![]() |
PRAKTIK Skræddersyede praktikforløb bl.a. inden for detail, social og sundhed, wellness, skønhed, køkken, lager, håndværk og autobranchen. Vælg mellem individuel eller teambaseret praktik. |
![]() |
INDIVIDUELLE SAMTALER Ugentlige samtaler, hvor vi drøfter dine fremskridt, sætter personlige mål og sikrer, at du trives og får den støtte, du behøver. |
![]() |
UNGENETVÆRK Et støttende fællesskab, hvor vi sparrer med hinanden. Fælles frokost hver mandag og social arrangementer, fx brætspilscafé, biografture, udflugter, fælles aftensmad m.m. |
![]() |
ARBEJDSLIVSKURSER Undervisning i emner, der understøtter dig i din fremtidige beskæftigelse, fx: den gode ansøgning, CV, arbejdspladskultur, normer, roller, forventninger o.lign. |
![]() |
FRITIDSLIV Vi hjælper dig med at bygge bro til et meningsfuldt og aktivt fritidsliv fx igennem foreningsnetværk. |
Sådan er STB bygget op
Sputniks STB-forløb består af tre faser:
- Introfase
Med fokus på arbejdsidentitet, ønsker, mål, drømme, kompetencer, udfordringer m.m. - Afprøvningsfase
Med fokus på kompetencer samt afprøvning og justering af arbejdsidentitet. - Stabiliseringsfase
Med fokus på fastholdelse af job og en balanceret hverdag mellem arbejde og fritid.
![]() |
![]() |
STB-projekt på Bavne Ager Plejehjem
Vi har i øjeblikket STB-projekter i samarbejde med Coop365 Hillerød, Fiskehuset Gilleleje og Bavne Ager Plejehjem. Projekterne hedder “På vej i job”.
I STB-samarbejdet med Bavne Ager Plejehjem laver de unge wellness-behandlinger for de ældre. STB-forløbet styrker de unges kompetencer inden for social- og sundhedsbranchen samt frisør- og kosmetologbranchen.
På 3 måneder har de unge i STB-projektet fået flg. udbytte:
- Tro på egne evner – fra manglende tro på egen arbejdsevne til at erfare, at de kunne arbejde flere timer end først antaget.
- Øget selv-inklusionskompetence. Ung-til-ung sparring og evnen til at søge den tilgængelige hjælp.
- Motivation. At se meningen med at møde til tiden, være soigneret og passende klædt.
- Team- og samarbejdskompetencer. At samarbejde og være del af en værdikæde.
- Forståelse af sociale arbejdskompetencer. At være en god kollega, deltage på møder og skabe relationer.
- At skrive en ansøgning og gå til jobsamtale.
Eksempler på individuelle resultater hos de unge i STB:
- A gået fra 6 til 12 timer ugentligt arbejde.
Beskæftigelsesperspektiv: gået fra drøftelser om pension til afklaring af fleksjob. I dialog med samarbejdsvirksomhed om at aftale fleksjob. - B gået fra 6 timer til 15 timer ugentligt arbejde.
Beskæftigelsesperspektiv: Skiftede spor, da han blev afklaret om, at detailbranchen ikke var noget for ham. - C arbejder 7 timer ugentligt i STB og har hertil fået fritidsjob på 10 timer ugentligt.
Beskæftigelsesperspektiv: Er blevet afklaret ift. branche (wellness) og har taget relevant kursus, som giver mulighed for at arbejde i en klinik.
