Medielinjen

Medielinjen er for dig, der interesserer dig for film eller serier, sociale medier, fotografi, plakatkunst og grafisk design, og som måske endda overvejer at søge på FGU Medier & Kommunikation eller tage en erhvervsgrunduddannelse inden for film, foto eller som mediegrafiker. Linjens undervisning udvikler og styrker dig, så du bliver mere selvstændig og parat til ungdoms-/voksenlivet.

Vi arbejder i to spor med enten: FILM eller GRAFISK DESIGN.

HVAD LÆRER DU PÅ LINJENS TO SPOR?

FILM arbejder både teknisk og fortællermæssigt med at lære grundprincipper i filmproduktion. Du får erfaring med klippeprogrammet Premiere Pro og håndtering af professionelt optageudstyr (kamera, lys og lyd). Du kommer til at have mange forskellige funktioner både foran og bagved kameraet – men ingen uden støtte og oplæring. Du lærer at vise dine film for andre og give og modtage feedback. Vi arbejder med serieformat, kampagnevideo, musikvideo, kortfilm og podcast.

Få et kig ind i vores “behind the scenes” og se, hvordan det gik, da vi optog vores gyserfilm på en 16 timers marathon optagedag.

Se film-linjens kreative produktioner på Facebook

 

GRAFISK DESIGN arbejder med visuel kommunikation og markedsføring. Vi laver plakater, brochure, skilte, visitkort mm. for både interne og eksterne kunder. Som elev vil du opleve at være med helt fra en opgaves start til slut. Du får prøvet at være med til første kundemøde, får erfaring med at kortlægge en kundeprofil og udarbejde et brand, øvelse i at indhente inspiration og ideudvikle, lave grafiske udkast og sammen med de andre elever give og modtage feedback, alt imens du lærer om faget. Vi arbejder i programmerne: Photoshop, Illustrator og inDesign.

Efter endt forløb vil du stå tilbage med din helt egen portfolio, som indeholder produkter (film eller grafiske produkter), som er produceret i forbindelse med undervisningen, og som afspejler de faglige kompetencer, du har opbygget i løbet af dit linjeforløb.

HVAD LÆRER DU PÅ LINJENS FÆLLESUNDERVISNING?

Hver morgen har vi morgenmøde på linjen – enten fælles eller opdelt i spor – hvor vi gennemgår dagen og hører, hvad det andet spor er i gang med at lave.

Hver tirsdag eftermiddag har vi social tid, hvor vi laver sociale aktiviteter – lige nu er en gruppe elever i gang med at spille Dungeons & Dragons.

Hver onsdag har vi undervisning i ADL på tværs af de to spor. Vi tilrettelægger undervisningen i temaer. Det kan handle om ”at flytte hjemmefra”, ”at få nye venskaber”, ”at søge arbejde” eller at benytte rejseplanen.dk, borger.dk, NemID, skat.dk.

Hver torsdag eftermiddag har vi undervisning i fagligt vedligehold, som vi knytter til det faglige indhold på de to spor. Fx at genkende genretræk og filmiske virkemidler i en kortfilm, at træne ordklasser gennem korte skriveøvelser, at læse korte tekster højt for hinanden, at forstå video formater (fx 16:9 eller 1:1), at spejle geometriske figurer, at skalere op og ned i målestoksforhold. Eller at læse og oversætte engelske sangtekster for hinanden.

Har du spørgsmål?

Leder Torbjørn Berg

T: 26 44 34 39

E: TBE@skolensputnik.dk

Souschef Mehtap Özer

T: 22 79 00 95

E: MEO@skolensputnik.dk

Nyhedsbrev

Få fagartikler ?, kursustilbud ⭐️, invitationer til gratis temaaftener ? samt; historier om Sputniks børn og unge ?.

Tilmeld nyhedsbrev