Praktik

​Praktik er noget, som vi har stor fokus på. De fleste, der starter på en STU, er ikke afklarede om, hvad de har lyst til at lave bagefter. Her kan praktikforløb være en god måde at finde ud af, hvor ens særlige styrker ligger og hvad man synes er spændende.

Løbende praktiksamtaler

​Samtaler er en vigtig del af praktikkonceptet. Som studerende har du løbende praktiksamtaler i løbet af dine tre år på STU. Praktiksamtaler er både formelle samtaler på praktikkontoret, men det kan også være en snak over frokosten i en mere uformel ramme.

Den første praktiksamtale ligger gerne i løbet af dine første 12 uger på STU, som vi kalder for et ‘afklaringsforløb’. Den første samtale er med til at give os et billede af, hvordan vi bedst muligt bygger dine tre år på STU op i forhold til praktik. Hensigten er at tilbyde praktikker, der udvikler dig i en retning du selv ønsker, og ruster dig til et så selvstændigt voksenliv som muligt.

Efter alle praktikker udarbejdes praktikbeviser i samarbejde med praktikværten.

Læs mere om målgruppen for Sputnik STU

Arbejdslivskursus

Hvert halve år tilbyder vi praktik- og erhvervsforberedende undervisning. Formålet er blandt andet, at du får indsigt i dine styrker og udfordringer, og bliver afklaret om dine muligheder for at komme i praktik og evt. senere hen, i arbejde. Desuden er det her, du øver dig på at skrive CV, søge job og gå til jobsamtale.

Hver tirsdag er det en gruppe studerende fra Sputnik STU, der bestyrer Wefood-butikken på Nørrebro. Klik på billedet, og læs mere om gruppepraktik i Wefood.

Fotokredit: Freja Lehrmann

Et tilpasset praktikforløb

Vi lægger vægt på at tilrettelægge praktikforløb, der passer til lige præcis dine ønsker og behov. Praktik skal være en mulighed for at afprøve sine kompetencer og idéer i trygge og individuelt tilpassede rammer.​ Derfor tilbyder vi fire forskellige typer praktikforløb (foruden også mulighed for intern praktik):​

  • Gruppepraktik. Flere studerende tager sammen med én eller flere undervisere ud i virksomheder, som vi har en aftale med. Hensigten med gruppepraktik er, at hjælpe dig med at blive klar til en individuel praktik via pædagogisk støtte og træning i generelle arbejdsmarkedskompetencer. Samtidig opbygges der venskaber på kryds og tværs i et givende og rart socialt fællesskab.
  • Makkerpraktik. Da det til tider kan forbindes med en del bekymringer og nervøsitet at skulle i praktik et fremmed sted, med fremmede mennesker, kan det hjælpe én over den værste nervøsitet, hvis man starter i praktik sammen med en af sine medstuderende. Her vil du tage afsted uden en underviser, men med en medstuderende, som du kan samarbejde med.​
  • Individuel praktik.​ Alle studerende kan komme i en individuel praktik, når vi vurderer, at du er klar. Vi har udarbejdet et katalog med alle de praktikaftaler vi har. Det kan du lade dig inspirere af og derudfra vælge, hvor du gerne vil hen, i hvilken form og hvor længe. Alt tilrettelægges individuelt med hensyn til dig og praktikstederne.
  • Specialiseret praktik. Når/hvis du er klar, motiveret og føler dig rustet, kommer den specialiseret praktik på tale. Denne kan være med til at afklare dig, i forhold til hvad du vil eller ikke vil. Her finder vi sammen en praktik ud fra ønsker og drømme.

Det er ikke et krav, at man skal igennem en gruppepraktik for at komme i en individuel praktik. Nogle studerende er klar til individuelle praktikker, andre til specialiserede praktikker, og nogle har det bedst med at starte i en intern praktik i køkkenet på STUen– også her tages der individuelle hensyn.

Hør hvad de studerende selv siger om praktik

Bliv praktikvært for Sputnik STU

Kunne I som virksomhed tænke jer at tilbyde praktik til sårbare unge fra Sputnik STU?

Så tag kontakt til vores praktikkoordinatorer. Du finder deres kontaktinfo nederst på denne side.

Mød vores praktikkoordinator

Vores praktikkoordinator arbejder bl.a. med at etablere nye praktikpartnerskaber og hjælpe vores studerende med at tilrettelægge tilpasset praktikforløb.

Du er mere end velkommen til at tage kontakt, hvis du har spørgsmål til STUens praktikforløb, eller hvis du fx er en virksomhed med interesse i at tilbyde praktik til unge fra Sputnik STU.

Praktikkoordinator

Hannah Dahl Jensen

HDJ@skolensputnik.dk

20 63 17 92​

Har du spørgsmål?

Praktikkoordinator 

Hannah Dahl Jensen

E: HDJ@skolensputnik.dk

T: 20 63 17 92​

Nyhedsbrev

Få nyt fra Sputnik i din indbakke.

Ved tilmelding får du 25 % på
Sputniks Redskabskatalog.

Tilmeld nyhedsbrev