En ny linje på STU København giver de unge mulighed for at vælge Musik, Design og Krea tre dage om ugen. Linjen er en del af en ny struktur, der skal gøre det nemmere for de studerende at sammensætte deres uddannelse selv.

”Vi ser mange unge på STU’en med en kreativ åre,” fortæller leder Mie Helslev. ”Det er lige fra unge, som er dygtige til at tegne, til unge, der gerne vil indspille deres egen musik, og vi har nu lavet en linje, der passer til dem.”

Musik, design og kreativ linje

Linjen kræver ikke særlige forudsætninger inden for musik, design og krea, og ligesom STU’ens andre linjer er det interessebaserede linjevalg et afsæt for at arbejde med både faglige, personlige og sociale mål. De studerende kommer i praktik og afprøver deres evner i f.eks. daginstitutioner, klubber, specialbutikker, kulturcentre, systue, museer m.m.

De studerende kan vælge kreative og/eller musiske moduler som varer et halvt år ad gangen. Modulerne kan f.eks. være:​

Kreative moduler​
Recycling og design
Tegnekurser
Moderne broderi
Syning
Smykke- og maleprojekter m.m.

Musiske moduler
Instrumentlære
Hørelære
Studieproduktion
Samspil
Instrumentværksted m.m.​

Læs mere om Musik, Design og Kreativ linje

Sammensæt din uddannelse selv

STU’en har lavet en ny struktur for de unge, som visuelt guider dem igennem de valg, de kan tage på deres STU. Linjefagene bliver bygget op af halvårlige moduler, så man f.eks. kan tage et modul med musik på Musik, Design og Kreativ linje og bagefter et modul med engelsk på Studieforberedende linje.

”Vi vil gerne gøre det synligt for de unge, hvad de kan få ud af en STU i Sputnik. Vi har en forpligtelse til at tilpasse uddannelsen til den enkelte, og det tror vi også på, er meningsfyldt. Med den nye struktur kan hver enkelt af vores 80 studerende få den uddannelse, der passer præcis til dem,” fortæller leder Mie Helslev​

Læs mere om opbygningen her

Afklarende linje

STU’en i København introducerer samtidig en afklarende linje for unge, som har brug for afklaring af deres ressourcer og muligheder eller som vil arbejde med praktiske færdigheder.
Linjen afløser den tidligere Kursus- og Praktiklinje.

Læs om linjen

​Vi vil gerne høre fra dig

Hvis du har spørgsmål til de nye linjer og den nye struktur, er du meget velkommen til at kontakte leder af STU København Mie Helslev Rasmussen på 20 31 21 88 eller mhr@skolensputnik.dk