eSport STU

Når man er ung på Sputnik STU, får man mulighed for at udleve det ungdomsliv, som de fleste 16-25-årige drømmer om. Derfor kommer de unge, der er gået ud, også tilbage til sociale arrangementer år efter år for fortsat at være en del af et ungdomsmiljø.

Poker, Just Dance, Mario Kart, LOL og Smash er på programmet, når der er LAN-party på Sputnik STU i København. En aften i april samlede det over 80 unge – nuværende og tidligere studerende. Programmet startede kl. 15.00, og først kl. 6.00 næste morgen blev der lukket og slukket.

Underviser på Sputnik STU, Mette Kloch fortæller: ”LAN-party er en døgnfest, hvor de unge kan komme ind og hænge ud og eksperimentere lidt med det at være social. Der er masser af konkurrencer, som både involverer computere, konsolspil og kortspil, og så spiser vi god mad sammen.”

LAN-festen skaber mulighed for, at de unge får øje på andre, der deler deres interesse – og mulighed for at skabe nye relationer omkring et fælles tredje.

Program

Program og konkurrencer Tid
Poker i mødelokalet 15.00
Uno i kantinen 15.00
Røvhul i kantinen 16.00
Aftensmad 18.30
Wingman i eSport 19.30
Just Dance i glasburet i kantinen
(kun for sjov, ingen præmier)
19.30
Poker i kantinen 19.30
Mario Kart, 2. sal 19.30
Isvafler 21.00
Pong, 2. sal 21.00
LOL 2v2 22.00
Smash, 2. sal 22.30

Socialt fællesskab i en tryg og genkendelig ramme

2 gange om året inviterer STU’en til fest, og det har altid været en tradition, at man kan komme som tidligere studerende.

”Jeg talte over 40 tidligere studerende; vi bliver overraskede hver gang,” smiler Mette. ”Jeg tror, det er muligheden for at være social i en tryg og genkendelig ramme – et sted, hvor de har haft gode oplevelser, der bringer dem tilbage. De vil også gerne fortælle, hvor de er i dag, og hvad de laver. Det bliver jeg stolt af at høre om.”

Mette Kloch har været underviser på Sputnik STU igennem mange år. Det sociale ungdomsmiljø har altid været et kendetegn og et samlingspunkt.

”Tiden var ikke nødvendigvis kun god, mens de gik på STU’en, for det kan være svært og krævende at være social, men der er sået frø, som er vokset. De har øvet sig i et ungdomsmiljø hos os, som de ikke før har haft mulighed for, og som mange af dem har et stort ønske om. Det er skønt at se dem igen og høre deres refleksioner om den tid de havde her. De har følt en anerkendelse og følt, at de kunne være sig selv”.

Udover de halvårlige fester er der klub hver anden uge på Sputnik STU.

Vil du vide mere?

Læs mere om Sputnik STU i København

Sputnik har også STU med et aktivt ungdomsmiljø i Hillerød. Læs om STU’en i Hillerød.